Как да изберем интериорни врати
Двукрила и еднокрила интериорна врата в хол

Как да изберем интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 декември, 2022 в 14:33 часа

Вратите внасят топлина, интимност и стил в дома Ви. Освен това, в зависимост от характеристиките, предлагани от вратата, ще имате възможност да модифицирате разпределението, да спечелите няколко сантиметра или да подобрите топло и звуковата изолация на различните помещения.

Изберете качеството на вратата!

 

Вътрешно покритие

Най-важните критерии за определяне качеството на интериорната врата са вътрешния състав, външното покритие и материала на рамката. Съставът е различен:

•  Масивни врати: Това са вратите, чиято структура е съставена от ПДЧ, ДМ или масивна дървесина и предлага висока устойчивост, топло и звукоизолация. Теглото му е около 40 килограма.

•  Кухи врати:  Вътрешността на вратата е от меден картон и 3 мм DM лист. Те имат приблизително тегло от 20 килограма и са най-икономичният вариант. Като предимство намираме лекотата, която ще помогне за продължителността на пантите и като контра на качеството на изолацията. 

izbor interiorni vrati 2 1

Външно покритие

Важно е да обърнете внимание на външното завършване на вратата, тъй като в зависимост от избора, който направите, ще можете да създавате различни среди. 

Естествено дърво:  изработен от фурнир от естествено дърво, който може да бъде лакиран или не. 

Лакирани:  произведени в ДМ дъска, върху която са нанесени слоеве лак. В този смисъл е важно и количеството лак, което се измерва в грамове на квадратен метър и което увеличава трайността на вратата. В зависимост от броя на слоевете и теглото лакът може да бъде стандартен или плюс.  

Ефект от дърво:  изработен от дъска със средна плътност, върху която е поставен един или няколко слоя хартия, имитиращ рисунката от естествено дърво.

Рамка

Влагоустойчивостта на вратата зависи от материала на рамката, който може да бъде направен от МДФ, водоустойчив МДФ или масивна дървесина. 

Вземете под внимание:

Посоката на отваряне на врататa

Много е важно да помислите за усещането за откритост, което искате да имат вратите Ви. Факторите, от които зависи това решение, са възможните пречки, които може да срещнете при отварянето им, като рафтове, други врати, чиято посока на отваряне е под ъгъл спрямо новата и всякакви мебели, които отнемат място. Чувството за откритост се установява от частта, в която е изтласкана, така че да се отвори в стаята. 

Избор на интериорна врата

Сподели