Изненадващи неща, които можеш да научиш за интериорните врати
Изненадващи неща за интериорните врати

Изненадващи неща, които можеш да научиш за интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 септември, 2023 в 14:57 часа

Всички ние не обръщаме голямо внимание на интериорните врати в дома си. Нормално, отваряме и ги затваряме ежедневно. Нека сега да обърнем малко внимание върху тази важна част от нашия дом. Важна защото, ако се замислим без тях не можем.

Основни характеристики на интериорните врати

Първо – когато тръгнем да избираме интериорна врата е важно да знаем колко шумоизолирана искаме да е тя, с какво покритие, какъв цвят, със стъкло, фрезовка или дюс да бъде. Такива неща, които започваме да мислим чак след като ни дойде до главата да сменяме врата. Но не се тревожете, сега ще ви издадем тайната за интериорните врати.

Стъпки при избор на врата

Стъпка по стъпка да започнем да отмятаме. За една врата е важно покритието, тъй като, ако не е добро то за баня вратата няма да издържи дълго. Трябва да е влагоустойчиво, препоръчително е да е с дървесни частици импрегнирани смоли. Избираме подходящия цвят, вече може да ги съчетаете или с под, или с мебел, или с цвят на стените. Това е изцяло ваш избор.

Две врати Gradde - банер

Продължаваме напред с вътрешността на вратата – може да бъде с пчелна пита или с ПДЧ оребряване, разликата е в шумоизолацията и в тежината на вратата. Колкото по-тежка, толкова по-шумоизолирана.

Като сме избрали вече пълнежът на вратата, цветът и покритието идва моментът, в който трябва да разберем и как да изберем най-подходящия размер врата за нашия строителен отвор. Когато взимаме размери за интериорна врата, мерим на три места – височина, широчина и дебелина на зид. Вече като имаме размерите, премахваме приблизително 10см в широчина и добавяме 6 см във височина, за да сме напълно сигурни, че нашата перфектна, хубава врата ще влезне на отвора ни. Когато избираме отвора е важно да предвидим пространство, за да има накъде да се отваря вратата.

След като знаем всичко това, спокойно можем да поръчаме!

Сподели