5 Страхотни идеи за акцентиране върху новите ви врати
Стъклена врата модел Gravur 13-6 - Перла

5 Страхотни идеи за акцентиране върху новите ви врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 19 декември, 2022 в 14:42 часа

Ако наскоро сте подновили интериорните си врати у дома, най-вероятно все още им се радвате и искате всеки гост да забележи това.

5 невероятни идеи

как можете да акцентирате върху новите си врати и да внесете допълнителен уют у дома.

  1. Като начало можете да използвате светлината у дома, за да насочите вниманието върху новите врати. Може да монтирате ново осветление над вратите, или ако имате възможност да насочите съществуващото върху тях. Така още след влизане няма как новите врати да останат незабелязани.
  2. Друг трик е като поставите огледало срещу някоя врата. Така оптически повтаряте елемента, ако има такъв на още едно място, и се създава симетрия. Ако имате стар шкаф за дрехи в коридора срещу някоя от вратите например, можете да монтирате огледалото върху него. Така ще прикриете и външния вид на остарелия шкаф.
  3. Поставянето на рамки със семейни снимки на стените в близост до новите ви врати е още една добра идея. Така постигате и още един ефект. Всеки път щом се прибирате у дома ще се усмихвате при виждането на приятните спомени. Можете да се заиграете с цвета на рамките и тяхната форма. Това вече зависи от вашето въображение и ефекта който търсите.

Врати

  1. Друг приятен елемент, който можете да поставите в близост до вратите, е например високи вази или декоративни кошници. На пазара има всякакви варианти на цветове и размери. Можете да ги съчетаете с други дребни елементи присъстващи в дома ви.
  2. Поставянето на малки килимчета е още едно дизайнерско решение. Напоследък са на мода и малките животински кожи. Тези елементи внасят допълнителен уют и мекота в стаята. Отново цвета и материята е хубаво да се съчетаят с цялостната визия на дома.

Важно е все пак да не прекалявате с използването на тези идеи, защото рискувате да се загуби ефекта в акцентирането. Изберете две или три идеи в зависимост от предпочитанията ви и експериментирайте.

Сподели