Важна информация за материалите, използвани при на интериорните врати
Интериорна врата от магазин Дорман Бутгас

Важна информация за материалите, използвани при на интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 19 декември, 2022 в 15:06 часа

Изборът на врата винаги е бил труден, особено когато има изобилие от модели. Впечатление прави богатството от цветове, форми, стъклени орнаменти и фрезовки. Колебанието се засилва още повече с разнообразието на моделите. Тогава ние, от Дорман, Ви идваме на помощ с няколко безплатни съвета как да изберете подходящата врата за Вашия интериор.

Освен цветът, важна роля при избора на интериорни врати играят и материалите, от които са изработени. Те трябва да бъдат здрави и да подлежат на експлоатация дълъг период от време, с възможно най-малка амортизация. Особено ако спрете избора си на семпла и изчистена врата, където акцентът неминуемо попада върху нейната изработка.

Материали на изработка

Изработката е различна за различните модели с определен клас на качество, който нараства с увеличаването на аксесоарите по вратата – обков, каса, покритие. Изработката е от HDF материал, който навлезе в средата на новия век и измести така добре познатият ни ПДЧ материал. Оказа се, че HDF материалът показва много по-добри характеристики от ПДЧ-то във всяко едно отношение, както и от MDF плоскостите. И трите вида материал са изработени от фино пресовани дървесни частици. Разликата е в температурата на пресоване – колкото е по-висока, толкова по-устойчив на продължителна експлоатация е материалът. Под най-висока температура се пресоват дървесните частици на HDF материалът, което го прави влагоустойчив и резистентен на добре познатите ни гъбички, мухъл и плесен. А това са предпочитани характеристики при избора на качествен материал за интериорни врати.

Структура на крилото на интериорна врата

При изработката на интериорна врата, освен HDF плоскости, се използва и масивна иглолистна дървесина за направата на качествени, функционални и здрави интериорни врати. От всички видове масивна дървесина иглолистната е най-здравата такава и подлежи на обработка с лекота, което я прави лесна за лакиране, ламиниране, оцветяване и впоследствие за нанасяне на декоративен слой покритие от фино пресовани дървесни частици, импрегнирани с меламинови смоли и лакове за по-голяма здравина и устойчивост от износване на HDF плоскостите.

Предлагаме Ви висококачествени суровини, за да превърнем избора Ви на интериорна врата в удоволствие!

Сподели