Избор на добра интериорна врата
Интериорна врата модел 204 D от Дорман Бургас

Избор на добра интериорна врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 септември, 2023 в 14:56 часа

За да променим цялостно стила и визията на жилището е необходимо да изберем интериорни врати, които ще допринесат за всичко това.

Ако в момента ремонтирате своя дом или искате да го освежите, то новата интериорна врата е важната стъпка, която трябва да направите. Много от собствениците не наблягат на това и пренебрегват ролята им. Както казахме това е голяма грешка, защото от тези врати зависи уюта и топлината в дома ви.

Подходете много внимателно при техния избор. Видът на вратата, материалите от които е направена, шумоизолацията и начина на отваряне са нещата, на които да обърнете внимание. За правилен избор ще ви дадем няколко добри насоки, които да ви улеснят.

Стил на вратите

Той ще окаже сериозно влияние върху дизайна и цялостната визия на дома ви. Съчетавайки няколко стила, може да придадете на жилището си една модерна визия. Обърнете внимание на големината на елементите и пропорциите в интериора ви.

Отваряне на вратите

Може да избирате между врати с ляво или дясно отваряне. От това ще зависи и къде ще са разположени пантите и другите аксесоари. Една врата трябва да може да се отваря изцяло, като в същото време е предвидено около нея да няма мебели, които да възпрепятстват това.

Каси на вратите

Не добре подбрана и монтирана каса може да съсипе и най-красивата и скъпа врата. За да може да я използвате в по-дългосрочен план – оставете монтирането ѝ на специалисти, ако не сте компетентни в тази сфера.

Каса Стандарт

Топлоизолационни качества

На първо място по важност е вратите да бъдат с много добри шумо- и топлоизолационни свойства. На пазара се предлагат различни видове пълнежи, които могат да превърнат дома ви в тихо и спокойно място. При интериорните врати, пълнежът обикновено е:

пчелната пита;

многопластовата дървесна плоча;

перфорираното ПДЧ.

Пчелната пита е по-лек пълнеж за врати.

Перфорираното ПДЧ осигурява на вратата по-висока плътност, топлоизолация и по-добра конструкция.

Многопластовата дървесна плоча се използва предимно за врати покрити с естествен фурнир. Този пълнеж придава по-висок клас на изделието.

Сподели