Важно при избора на интериорни врати
Интериорна врата от магазин Дорман

Важно при избора на интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 19 декември, 2022 в 15:30 часа

Всеки един ремонт завършва с поставянето на интериорните врати. След поставянето им, домът ни вече изглежда завършен и уютен. Но за да го направим такъв не е достатъчно да сме ориентирани само какъв цвят трябва да са новите ни врати. На първо четене това ни се струва достатъчно, но за съжаление не е така.

Първото, с което задължително трябва да сме запознати е дали вратите, които ще сменяме са със стандартни размери. Ако ли не, би следвало да се насочим към фирма, която изработва по размер на клиента. Имайки предвид това, добре е да знаем, че всяка нестандартна врата се оскъпява. Нашият съвет е, ако сте в начален етап на ремонтните дейности да уточните и се посъветвате със специалистите в областта какви строителни отвори трябва да се подготвят, за  да се монтират интериорни врати със стандартен размер. Имайте предвид, че новото строителство по проект подготвя по-тесни зидарски отвори за санитарните помещения, както и спалните. Нашият съвет тук е, ако има възможност и ако отворът позволява, разбира се, да се постави по-широка врата, тъй като трябва да се предвиди, че  след време ще се наложи подмяна на мебел или внасяне на нова.

Интериорна врата

Плюсове и минуси на плъзгаща интериорна врата

Ако все пак няма място за широка врата или дори се налага да спестим място и от вратата, добро решение е плъзгащата интериорна врата. Имайте предвид, че колкото плюсове има тя, има и толкова минуси, като например, че не може да уплътни толкова добре, колкото врата с нормална посока на отваряне, както и няма толкова стабилно заключване.

Както се предлагат различни на широчина врати, така се предлагат и различни по големина каси. В повечето магазини от това зависи цената на предлаганите интериорни врати. Колкото по-дълбока е касата, толкова повече ще се оскъпи цената. Ето защо, като дойде време за избор на интериорните врати, задължително трябва да знаем размерите.

Сподели


Обнови бисквитки