PpcProtect
Важно при избора на интериорни врати

Важно при избора на интериорни врати

Всеки един ремонт завършва с поставянето на интериорните врати. След поставянето им, домът ни вече изглежда завършен и уютен. Но за да го направим такъв не е достатъчно да сме ориентирани само какъв цвят трябва да са новите ни врати. На първо четене това ни се струва достатъчно, но за съжаление не е така.

Първото, с което задължително трябва да сме запознати е дали вратите, които ще сменяме са със стандартни размери. Ако ли не, би следвало да се насочим към фирма, която изработва по размер на клиента. Имайки предвид това, добре е да знаем, че всяка нестандартна врата се оскъпява. Нашият съвет е, ако сте в начален етап на ремонтните дейности да уточните и се посъветвате със специалистите в областта какви строителни отвори трябва да се подготвят, за  да се монтират интериорни врати със стандартен размер. Имайте предвид, че новото строителство по проект подготвя по-тесни зидарски отвори за санитарните помещения, както и спалните. Нашият съвет тук е, ако има възможност и ако отворът позволява, разбира се, да се постави по-широка врата, тъй като трябва да се предвиди, че  след време ще се наложи подмяна на мебел или внасяне на нова.

Интериорна врата

Плюсове и минуси на плъзгаща интериорна врата

Ако все пак няма място за широка врата или дори се налага да спестим място и от вратата, добро решение е плъзгащата интериорна врата. Имайте предвид, че колкото плюсове има тя, има и толкова минуси, като например, че не може да уплътни толкова добре, колкото врата с нормална посока на отваряне, както и няма толкова стабилно заключване.

Както се предлагат различни на широчина врати, така се предлагат и различни по големина каси. В повечето магазини от това зависи цената на предлаганите интериорни врати. Колкото по-дълбока е касата, толкова повече ще се оскъпи цената. Ето защо, като дойде време за избор на интериорните врати, задължително трябва да знаем размерите.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *