7 важни въпроси и техните отговори за блиндираните врати
Блиндирана врата за къща

7 важни въпроси и техните отговори за блиндираните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 септември, 2023 в 14:53 часа

В случай, че обмисляте закупуване на нова блиндирана врата, би следвало да си зададете тези 7 въпроса:

1. Мога ли да избера други дръжки?

В комплекта винаги се поставят най-качествените модели, които се предлагат на пазара. Но ако на вас не ви харесва тяхната визия може да я замените с продукт, който най-много ще ви допадне.

2. Как се извършва заключването?

Има продукти, които са с дванадесетточково заключване – по два шипа отдолу и отгоре на крилото и осем от страната на вашата брава. При други модели блиндирани врати има две независими ключалки с по три шипа и резе от вътрешната страна. Желателно е да се избере надеждна заключваща система, за да сте сигурни, че няма да станете жертва на обир.

3. Мога ли да избера посоката на отваряне?

Да, монтажа на блиндираните врати може да бъде извършен и в двете посоки – на вътре/на вън и на ляво/на дясно.

4. Цветове и модели подходящи за входът ни?

Когато става въпрос за външна врата по-подходящите цветове са от тъмната гама, но това в никакъв случай не означава, че ако сте си харесали светла или бяла врата, не трябва да си я купите. Може да бъде и двуцветна – от страната към жилището да е светла, а отвън към стълбището да е по-тъмна. Тук всичко е до вкуса на купувача.

Модели метални врати - Дорман Бургас

5. Каква е разликата между метални и блиндирани врати?

Блиндираните врати осигуряват по-голяма безопасност за потребителите, за разлика от железните. Металните врати от своя страна имат добра визия и осигуряват дълги години безпроблемна експлоатация. И при двата вида има различни модели и различна цветова гама.

6. Важна ли е дебелината на вратата?

От дебелината на крилото зависи надеждността на вратата, както и вашата сигурност. По-дебелите крила са по-трудни за разбиване, също така са по-шумо- и топлоизолиращи. Стандартно дебелината трябва да бъде от 5 до 9 мм.

7. Как се монтира вратата?

Важно е да се уверите, че габаритния размер на модела врата избран от вас отговаря на строителния отвор, където ще се монтира. Имайте предвид, че отвора следва да бъде с около 3-4 см по-широк и 2-3 см по-висок от размера с каса. Ако изберете модел с малка каса – 10 см, тя ще покрие само една част от вашия зид. Останалата част трябва да си я замажете или както вие прецените.

Сподели


Обнови бисквитки